This Festival is also for the younger ones! See here the children dedicated activities that will take place in this event.

  • 10 October, 2019
    Thursday
  • 11 October, 2019
    Friday
  • 12 October, 2019
    Saturday
  • 13 October, 2019
    Sunday

10h30 > 11h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

11h00 > 12h30 - Butterfly business

Interactive pedestrian trail for butterflies identification in Boca do Rio biodiversity station (EBIO). This activity is designed for parents and (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 6 Max. 16 (idade miníma 5 anos)
  • Price: Free

11h30 > 12h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

12h30 > 13h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

10h00 > 11h00 - Imagination Webs

A girl full of personality finds an arachnologist with a deep love for spiders.Together they bring to an audience of children and adults the curiosity (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 20 (idade miníma 3 anos)
  • Price: Free

10h00 > 11h30 - Sandcity Fiesa

Bring your child to learn how to build the famous sand sculptures!Our workshops are aimed at children from 4 to 12 years old and teach the main techniques (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 1 Max. 10 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

10h00 > 12h30 - Discovering Nature

Nature observation walk. We'll see what is there to be seen, what is there and shoudn't be, and also in what does not exist but would be good that (...)
  • Duration: 150 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Max. 15
  • Price: Free

10h30 > 11h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

11h30 > 12h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

12h00 > 13h30 - Sandcity Fiesa

Bring your child to learn how to build the famous sand sculptures!Our workshops are aimed at children from 4 to 12 years old and teach the main techniques (...)
  • Duration: 1350 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 1 Max. 10 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

12h30 > 13h30 - Environmental Education Vehicle from Algar

We start the activity watching a clip starred by the animated Algar mascot "Cool". The clip is 6 minutes long and portrays the main aspects of collection, (...)
  • Duration: 60 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 5 Max. 30 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

14h00 > 16h00 - Activities about invasive speces

Set of activities regarding invasive plant species:  In the activity "Discover the Flora", we will try to identify some native plants and some (...)

15h00 > 16h30 - Sandcity Fiesa

Bring your child to learn how to build the famous sand sculptures!Our workshops are aimed at children from 4 to 12 years old and teach the main techniques (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 1 Max. 10 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

17h00 > 18h30 - Sandcity Fiesa

Bring your child to learn how to build the famous sand sculptures!Our workshops are aimed at children from 4 to 12 years old and teach the main techniques (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 1 Max. 10 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

09h00 > 10h30 - What is this "thing"?

Through a pedestrian path for children, we will get to know the biodiversity that exists around the Beliche Fort. Come and discover the different (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 8 Max. 15 (idade miníma 7 anos)
  • Price: Free

10h00 > 11h30 - Nature smarty pants

Come play with us, and show us what you know about Nature. The goal of this game is to protect the environment and everything in it. From plants to (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Max. 10 (idade miníma 6 anos)
  • Price: Free

10h00 > 12h00 - If I was a bee...

Bees are very diverse, not only in their physical characteristics but also in their ecological needs. Social, solitary or communal, they can build (...)
  • Duration: 120 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 6 Max. 12 (idade miníma 4 anos)
  • Price: Free

10h00 > 12h00 - Plastered animal painting

Painting of some species using plaster. Come and learn the animals' colors or to let your imagination soar! This activity will take place in the 12th (...)
  • Duration: 120 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 3 Max. 15
  • Price: Free

14h00 > 16h00 - Plastered animal painting

Painting of some species using plaster. Come and learn the animals' colors or to let your imagination soar! This activity will take place in the 12th (...)
  • Duration: 120 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 3 Max. 15
  • Price: Free

14h00 > 16h00 - Activities about invasive speces

Set of activities regarding invasive plant species:  In the activity "Discover the Flora", we will try to identify some native plants and some (...)

14h30 > 16h00 - Butterfly business Full

Interactive pedestrian trail for butterflies identification in Boca do Rio biodiversity station (EBIO). This activity is designed for parents and (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 6 Max. 16 (idade miníma 5 anos)
  • Price: Free

15h00 > 18h00 - Berlengas Giant Board Game

In a fun way, we propose you to learn about the archipelago and its natural values, in this giant board game of Berlengas. Players must be able to (...)

17h15 > 18h00 - Fossil hunting in the Fort Full

We will promote a "fossil hunting" activity, searching for fossils trapped in the rocks of Beliche Fort walls and floors. The challenge will be to (...)
  • Duration: 45 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 2 Max. 10 (idade miníma 8 anos)
  • Price: Free

09h00 > 10h30 - What is this "thing"?

Through a pedestrian path for children, we will get to know the biodiversity that exists around the Beliche Fort. Come and discover the different (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 8 Max. 15 (idade miníma 7 anos)
  • Price: Free

10h00 > 11h30 - Nature smarty pants

Come play with us, and show us what you know about Nature. The goal of this game is to protect the environment and everything in it. From plants to (...)
  • Duration: 90 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Max. 10 (idade miníma 6 anos)
  • Price: Free

10h00 > 12h00 - Plastered animal painting

Painting of some species using plaster. Come and learn the animals' colors or to let your imagination soar! This activity will take place in the 12th (...)
  • Duration: 120 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 3 Max. 15
  • Price: Free

14h00 > 16h00 - Plastered animal painting

Painting of some species using plaster. Come and learn the animals' colors or to let your imagination soar! This activity will take place in the 12th (...)
  • Duration: 120 minutes
  • Registration: Activity with online registration
  • Nr of participants: Mín. 3 Max. 15
  • Price: Free